Problemet för kdu är att de både är för och emot diskriminering!

Person författare som är bäst argument HBT i Sverige!
Han skriver super bra om KDU:s åsikt som här.

KD och KDU är mer diskrimering mot HBT än vad har KD:s propagande, det är precis som Sverigedemokrati är mer rasist och främlingfiend än vad SD uttalade torg vid valet 2006, tyvärr jag tror på SD kommer in riksdagen vid 2010 pga invandrar politik har fel som spender massor pengar till flyktningar utan dom letar efter jobb. Jag förstår mig dom SD-röstare blir arg för politik som har fel invandrar politik gör bekostnad för skattebetalare. Tyvärr tror jag inte Allians vill ändra invandrar politik som dom letar efter jobb utan ha direkt bidrag.

VI SKA INTE LITA PÅ KD:S UTTALAR OM HBT-POLITIK och inte lita på SD om HBT politik heller.

KD kan vara mycket lika åsikt som Bush t.ex frågor för abort, HBT stamcell forskare ….

Vita huset är kristnas fundamentalist som Bush jobbar i Vita Huset.

    Kristdemokratiska ungdomsförbundet har en något komplicerad relation till HBT-politiken. Å ena sidan så är de för mer tydliga lagar mot diskriminering och hatbrott. Å andra sidan så är de emot flera viktiga reformer som skulle förenkla för HBT-personer och ge alla lika rättigheter.

    Kdu hade i höstas en kampanj för mångfald, en reaktion emot att sverigedemokraterna blivit populärare. Det är ju givetvis bra av kdu, men hur mångfaldsvänliga är de själva. Jo, när det gäller etnicitet så är de för respekt för olikhet men när det gäller sexuell läggning och könsidentitet så är de ibland sanslöst normativa. Närmast en kopia av sverigedemokraterna.

    Kdu säger ja till att behålla namnlagen som den är, de vill alltså inte ha några förändringar som skulle göra det lättare för transsexuella att byta till namn som är ”typiska för det motsatta könet”. Idag måste transsexuella vänta till i princip operationen tills de fritt får byta namn. Många transsexuella är kritiska emot det eftersom det krånglar till det för dem.

    Kdu vill behålla alla de krav i könstillhörighetslagen som försvårar för transsexuella. Tex att en person måste vara ogift, det tvingar transsexuella till skilsmässor mitt i en situation som är jobbig utan att det även ska leda till en skilsmässa som personerna själv måste betala.

    Kdu vill även att transsexuella måste vara svenska medborgare för att få byta kön juridiskt, ett krav som man i princip aldrig ställer annars när samhället ger vård. Därmed diskriminerar kdu utländska medborgare.

    Kdu har inte kunnat motivera varför man vill behålla de här föråldrade kraven trots att könstillhörighetsutredningen vill avskaffa dem.

    Inom familjepolitiken är kdu för en diskriminerande politik. De vill att olikkönade par ska ha andra rättigheter än samkönade par.

    Det tydligaste exemplet är att kdu är emot en könsneutral äktenskapslag. Argumentet är att det är tradition. Hade vi följt traditioner så hade inte Ella Bohlin som är kdu:s ordförande haft rösträtt eftersom det alla länder i tusentals år, fram till början av 1900-talet, som praktiserat rösträtt bara gett den till män. Hade Ella Bohlin om hon varit politiker i början av 1900-talet argumenterat för att bara män ska ha rösträtt, det var ju faktiskt några kvinnor då som tyckte det?

    Kdu är negativa till homosexuella och bisexuella som föräldrar. De vill återigen förbjuda samkönade par att adoptera förutom närståendeadoptioner och de vill förbjuda lesbiska kvinnor att bli inseminerade vid kliniker. Inte nog med att de är emot nya HBT-reformer de vill alltså försämra situationen när det gäller HBT-rättigheter.

    Kdu är även negativa till transsexuella som föräldrar. Därför är de emot att transsexuella ska kunna spara könsceller för att efter operationen bli föräldrar. De menar det är fel att transsexuella ska kunna skaffa barn utifrån det gamla könet.

    De unga kristdemokraterna säger att de gör det för barnens skull. Förutom att det inte är den sexuella läggningen och könsidentiteten som avgör vem som är bra förälder, så är det något hycklande. Varför är kdu då emot att uppdragen som vigselförrättare och partnerskapsförrättare ska vara ett gemensamt uppdrag? Det har alla riksdagspartier röstat för förutom kd. Och det har inte något med barn att göra.

    Men de unga kristdemokraterna vill avskaffa den reformen och återigen tillåta borgerliga vigselförrättare att vägra viga samkönade par och därmed diskriminera. Menar kdu att borgerliga vigselförrättare även ska kunna vägra viga svarta och judar? Nej, tack och lov inte. Men tyvärr så tycker de att diskriminering av homosexuella och bisexuella är acceptabelt. Trots att de talar om allas lika värde. Det ska de ha skarp kritik för.

    Ella Bohlin säger på sin blogg att hon är så glad för att kristdemokraterna jobbat för att FN ska ha en konvention om funktionshindrades rättigheter. Och jag håller med henne om att det är bra. Men flera ungdomförbund i Sverige vill att FN även ska ha en konvention om HBT-rättigheter. Men det kan inte kdu säga ja till utan säger att de inte har någon åsikt om det. Varför är det rätt med en konvention emot diskriminering pga funktionshinder men inte rätt med en konvention emot diskriminering pga sexuell läggning och könsidentitet? Är det så enkelt som att kdu tycker det är accepetabelt att vissa länder diskriminerar homosexuella ibland i religionens namn?

    Kdu säger sällan eller aldrig något om HBT-personers rättigheter internationellt. I sitt internationella manifest har de inte någon mening om det. Trots att det i många länder är en förföljelse av HBT-personer och ofta en HBT-fientlig propaganda av kristna samfund bla katolska kyrkan. Vad säger kdu om det?

    Inte heller är kdu för att Sverige ska jobba för en internationell HBT-konferens. De unga kristdemokraterna menar visserligen att RFSL kan ta initiativ till det men staten ska inte spendera skattepengar på det. Varför menar kdu att staten ska spendera skattepengar för konferenser emot rasism men inte emot HBT-fientlighet. Det konsekventa hade givetvis varit att jobba emot alla typer av intolerans och att det arbetet faktiskt får kosta pengar.

    Kdu vill avskaffa hetslagen med hänvisning till yttrandefriheten. Det är en respektabel åsikt men de borde då kunna säga att när hetslagen är kvar borde den även skydda transpersoner. Men kdu vägrar att göra det. Alltså accepterar de att transpersoner får sämre skydd än andra grupper när lagen är kvar.

    Sedan har dessbättre kdu även sagt ja till några HBT-reformer.

    De är för att i grundlagen, regeringsformen 2 kapitlet, förbjuda diskriminering pga sexuell läggning och könsidentitet.

    De är för att alla lagar mot diskriminering även ska skydda transpersoner vilket de inte gör idag.

    De vill att straffskärpningslagen vid hatbrott och lagen om förolämpningar även ska skydda transpersoner vilket de inte gör idag.

    De är för att män som har sex med män ska kunna bli blodgivare.

    De är för att det ska bli lättare för HBT-flyktingar att få asyl.

    Men det blir en något udda situation när kdu vill förbjuda diskriminering och samtidigt själv är för en diskriminerande politik när det gäller äktenskap, vigselförrättare, adoptioner, inseminationer, namnlag, könstillhörighetslag etc. Att de inte säger något om att ca 70 länder har totalförbud emot homosexuella relationer och inte är för en HBT-konvention i FN medan de är för konventioner mot andra typer av diskriminering.

    Kdu borde inse att de inte kan både vara för och emot diskriminering av HBT-personer.

    För några år sedan fick Erik Slottner sluta för att han var för HBT-vänlig. Kdu borde istället göra sig av med de i sitt ungdomsförbund som likt sd inte respekterar mångfalden.

Han skriver jättebra och mycket 100% håller med honom.
Vi ska inte lita på KD:s HBT-Politik.

Konservativs blogg som tar upp kristna blir förföljelse i Sverige och jag skrev kommente ”Konservativ måste ändra att bli HBT-vänligare och bättre respekt för andra” men dom skriver jag är pedofil för att jag vill ha barn. Vad fan KD och KDU:s favorit argument för ”Homosexuella vara pedofiler”, därför KD och KDU kämpar för bevakning lagmedel som diskrimering mot HBT.

Jag fattar inte KD säger alla människor är samma värd men är negativ mot HBT!

Lämna en kommentar