Fler unga döva som är frivillig stjäl pengar från folk :(.

Dövtidning läste jag om ”Allt fler unga döva ställer sig frivilligt utanför arbetslivet” 😦 vad fan döva som leva på bidrag för frivillig utanför arbetslivet.

Vi som är döva som klara mig försörja oss själv ÄR SKÄMS ÖVER FLER UNGA DÖVA FRIVILLIG FÖR UTAN ARBETSLIVET!!! Det är som många döva är frivilliga stjäl pengar från folk :(.

Citat av döv tidning:

ALLT FLER UNGA DÖVA STÄLLER SIG FRIVILLIGT UTANFÖR ARBETSLIVET

    Samtidigt som det finns folk som jobbar så mycket att de blir utbrända, finns det arbetsföra personer som föredrar att leva på sjukersättning* (begreppet förtidspension är numera slopat).
    Dövvärlden blir de unga sjukpensionärerna allt fler. Det är ett allvarligt problem, tycker båda SDR:s styrselseledamot Mats Jonsson och avgående SDU-ordförande Mona Riis.
    Mats Jonsson vill dock betona att problematiken inte är unik för döva:
    -Missbruk av sjukbidrag finns i alla samhällsgrupper, jag har tyvärr sett med det med egna ögon.
    Mats Jonsson tror att den här problematiken har flera orsaker:
    -Det finns en uppgivenhet från vissa unga döva, eftersom de sett att det är svårt att hävda sig i arbetslivet eller som företagare på en hörande arbetsmarknad, säger Mats.
    -Mona Riis är starkt kritisk mot en man sjukpensionerar friska, arbetsföra döva personer alltför lätt. Hon uppgav vid SDR:s arbetsmarknadsseminarium i oktober 2006 att stor del av hennes bekantskapkrets fått sjukersättning på hel- eller halvtid – trots att de är fullt friska.

Det är allvarigt för dövsamhället. det är inte bra ide döva som är friska och får sjukpensionär. Det finns staten stöd döva som har arbetat med lönbidrag eller samhall. Det är mycket högre status döva som jobbar med samhall än leva på bidrag utan jobb.

hörande kan nervärda på döva klarar inte jobb i arbetsmarknad i Sverige, det är så allvarigt.
Allians har inte gjort så utan Socialdemokrati har styrt i 65 år av 74 år skapar problem för döva i arbetsmarknad. Sosse har många många fel politiker t.ex lagstifelse anställningskyddslag från 1974.
Hong Kong är kapitalist land och 95% av döva i hong Kong har jobb utan lönebidrag eller stöd med pengar.
HongKong saknar anställningskyddslag och minimilön i lagstadgar och kollektivavtal ger senastionellt för 95% av döva har jobb.
Det bör slopa helt förtidpensioner och anställningskydd i först steg så betydelse för döva i samhället.
Döva behöver lätt att bli anställa och bli spark genom slopa anställskyddslag ger lätt för döva i öppna arbetsmarknad.

Thailand är kapitalist land och saknar anställningskyddslag också och har lyckat alla fler döva som har jobb.
20 år sedan hade Thailand bara 40-50% av döva har jobb och idag har Thailand 75% av döva ha jobb!

Varför Sverige är socialist samhälle ger fler döva som utanför arbetslivet????

Feta arbetsrättighet gör svårt för döva och svaga människor i arbetsmarknad och dom arbetsgivare vågar inte ta anställa som är svaga och döva. Idag är dom arbetsgivare är rädd för fackorgansion kan hård press mot arbetsgivare.

1920-talet även 1800-talet var kapitalist samhället i Sverige, då var fantatisk för döva i arbetsmarknad.
Tiden hade döva så lätt att få jobb pga där var mycket enkel arbetmarknads reglering.
Döva behöver kapitalist samhället och gör stolt över döva som har jobb!

Tipsar Varann

    Det förekommer också döva uppmanas att söka sjukersättning, trots att de fysiskt och psykiskt är friska nog att arbeta.
    -Ärligt talat är det otroligt att det är så lätt att få ersättning! säger en upprörd Mona, som ser att den utvecklingen accelererar:
    -Ju fler som skaffar sig sjukersättning, desto fler blir det fler som försöker, eftersom de som lyckats berättar för vänner och bekanta hur lätt det går. På det sättet sprider det sig.
    Istället för att stötta och hjälpa varandra att få arbete, så tipsar man varandra om hur man kan slippa jobba, säger Mona.
    Mats Jonsson ser bakomliggande orsaker:
    – En del har blivit ”brända” av arbetslivet. De har sett att de inte har samma tillgänglighet och heller inte möjlighet att få t.ex fortbildning och tolk till möten och annat på arbetsplatsen

Mats Jonsson har absolut helt rätt om person blir utbrända eller förlora sin en ben så kan byta jobb eller arbetsplatsen. T.ex Hörande jobbade kontor hos polisstation och blir döv, han fick byta arbetsplats för möjlig jobb.
t.ex 1800-talet var Laissez faire kapitalist samhället ger fantatisk döva i arbetsmarknad som hade 90-95% av döva ha jobb jämför med idag är Sverige mycket socialist samhället och har endast 75% av döva ha jobb.
Jag känner två döva som leva på förtidspension och dom sade mig dom har problem med värk eller rygg men faktisk dom kan byta jobb till sitta montör i produkter i industri.

    Mats menar att brist på teckenspråkig tillgänglighet är orsak. SDR vill satsa på förbättrad tolkservice ock ökad digital service (Bildtelefoni). SDR vill ha bort de regler som hinder för döva att få utbildningstolk och arbetstolkning. Döva företagare är en särskilt utsatt grupp.

1920-talet var kapitalist som märkvärdlig som klarade med 90-95% av döva ha jobb utan något teckentolk eller hjälpmedel !!! Avskaff kollektivavtal gör fler nya jobb åt döva efter fabriker kan flytta tillbaka till Sverige. Idag gör många många svenska fabriker flytta ut från Sverige pga kollektivavtal och hårda regelering av arbetmarknad drabbar för dövjobbare.
Kapitalist utmärker att fungera anpassa inom arbetsmarknad t.ex flexibel arbetstid och lönavtal.
Ekonomimarknad behöver flexibel arbetstid och lön ger fler jobb.

Avskaff kollektivavtal ger självklart kan man få sänka lön med kläder och mat 50%-70% billigare så man behöver inte vara rädd för utan kollektivavtal, det finns positiva fler jobb och 50-70% billigare mat och kläder också.

DET BEHÖVER FRIHET PÅ EKONOMI gör fungera bra för samhället.

    – Det kan inte konkurrera på lika villkor med hörande företagare. de har svårt att få kontakt med kunder. de måste ju betala tolkar själva, och det kostar för mycket , säger Mats

”Tipsar varann” låter det är hemsk om man tipsar varann om få bevilja sjukpensioner är precis som hur man ska stjäla pengar från folk, därför många säger SKATT ÄR STÖLD.

Jag var ung och min mamma säger många gång mig ”Jag vill INTE du ska få förtidspension och du är döv som kan få jobb”. Hon har 100% rätt tycker jag och hon menade förtidspensioner är mycket lägre status än samhall jobb och städare. Om mamma eller pappa har barn som är döv så dom måste säga från det.

Om döv som har 50 miljoner kr så han/hon kan ta använd sin tillgånga utan jobb utan bekostnad på andra men jag gör inte acceptera mig man vill inte jobb bekostnad på andra t.ex vi betalar skatt för dom som leva på sjukpensioner.

Förlorar ekonomiskt

    Självklart har man rätt till sjukpenning under en tid, om man blir sjuk eller skadad, säger Mona, men sjukersättning (=sjukpensionering) är ingen bra idé. För tänk om man blir frisk sedan och vill börja jobb igen. Då går det inte. Bättre att satsa på rehabilitering så att man kan komma in arbetslivet igen.

Jag förstår mig om man blir frisk igen och svårt att få jobb, jo idag är det så känslor för arbetsgivare.
Dom arbetsgivare är rädd för att anställa som har blivit frisk igen precis som rädd att anställa som är döv.
Det är grund av anställningskydd och fack är FÖR hård press mot arbetsgivare.

Om samhället utan ha anställningskyddslag så dom arbetsgivare vågar att ta anställa för båda man som blir frisk igen och döva.

Sorglig har fack skadat i arbetsmarknad och döva i arbetsmarknad.
FUUUUUUCK för fack som är maffia organsion som vill lägga i arbetstagare förhandlar med arbetsgivare.

    -Jag förstår inte denna attityd! Jag tror att många inte förstår glädjen med att arbeta, att utföra något nyttigt, att ge samhället något. Att arbeta ger erfarenheter och upplevelser och möjlighet att tjäna pengar.
    Trivs man inte så kan man byta jobb! Är man arbetslös så kan man kämpa – skapa eget jobb eller praktisera eller få hjälp av arbetsmarknadsåtgärder!
    Mona vill se en attitydförändring. Då behövs mer och tydligare information om arbetets betydelse för välbefinnande och ekonomitrygghet:
    -Jämför och visa hur mycket man förlorar ekonomiskt på sjukersättningen (=sjukpensionering) och vilka hinder det sedan medför! Många ungdomar tänker inte på det ekonomiska, men när de sedan skaffar barn, bildar familj och vill köpa hus – då märks det, säger Mona.
    DT (=DövTidning) ville prata med Monas sjukpensionerade bekant om hur de ser på dessa fågor, men de lät hälsa att de inte ville medverka.
    De anser att de är i sin fulla rätt att leva på ersättning, säger Mona

Mona Riis har helt rätt många ungdomar tänker inte på ekonomi i framtid, t.ex bildar familj, köpa hus o.s.v, det är så i socialist samhället!
Kapitalist leder ungdomar mycket bättre förstår hur fungera med ekonomi och eget ansvar ekonomi.
Många thailänska unga döva har mycket bra förstår om ekonomi pga Thailand är kapitalist samhället.

2 Responses to Fler unga döva som är frivillig stjäl pengar från folk :(.

  1. Flavian skriver:

    Mycket bra att du tar upp detta problem: Jag har själv sjukersättning på grund av asperger syndrom. I viss mening är jag dock arbetsför, men det förutsätter att jag kan få rätt utbildning så att jag kan arbeta på mina villkor.

    Försäkringskassan har stelbenta regler som gör att man inte kan rehabilitera/habilitera personer på rätt sätt. I mitt fall behöver jag en bra utbildning, men försäkringskassan säger att om jag klarar av att studera är jag frisk och kan inte få sjukersättning. Problemet är dock att jag inte kan leva på studiemedel på somrarna, eftersom jag inte kan få något jobb på sommaren. Vad skall jag göra?

    I ett nyliberalt samhälle vore givetvis de som betalade ut sjukersättning intresserade av att rehabilitera dem som fick sjukersättning, eftersom detta skulle bespara dem framtida utgifter och öka deras vinst. Alltså skulle privata försäkringsbolag som betalade sjukersättning troligen vara mycket intresserade av rehabilitering.

    Däremot tror jag att det skulle finnas goda möjligheter att få förtidspension även i ett nyliberalt samhälle. Försäkringsbolag måste ju faktiskt betala ut pengar till sjuka för att någon skall teckna försäkringsavtal med dem. Dessutom kunde man ju stämma ett försäkringsbolag som inte betalade ut ersättning i de fall avtalet stadgade att ersättning skulle betalas ut. Att klaga på försäkringskassans beslut är i minst 99% av alla fall helt meningslöst.

    Ett fritt samhälle kunde säkerligen lösa många av de problem de flesta tror endast kan lösas av en välfärdsstat. Visserligen är det sant att de ”friska och starka” skulle ha mer att vinna på ett fritt samhälle än de ”svaga och sjuka”, men jag tror faktiskt att det i ett välutvecklat nyliberalt samhälle vore minst lika bra eller bättre än det är nu till och med för de ”sjuka och svaga”.

    Försäkringskassan säger till mig ungefär följande: Missköt dina studier och visa oss att du är sjuk så försörjer vi dig resten av livet. Sköter du dina studier drar vi in din sjukpenning.

    Jag vill att försäkringskassan istället kunde säga: OK, vi kan ge dig ett stöd så att du slipper oroa dig för din försörjning de närmsta åren. Du har ju ett lättare psykiskt handikapp och därför kan du få ett visst stöd. Se till att skaffa dig en utbildning som gör att du kan jobba, trots ditt handikapp. I så fall kommer du att jobba och betala skatt i framtiden och då lönar det sig för övriga skattebetalare att du rehabiliteras.

    Antag att vi levde i ett nyliberalt samhälle och att det funnes möjligheter att försäkra avkomma mot nedsatt självförsörjningsförmåga. I så fall skulle jag säkerligen kunna få ersättning och jag kan inte begripa varför ett privat vinstdrivande försäkringsbolag skulle motsätta sig att jag utbildade mig i syfte att anpassa min utbildning till min speciella blandning av förmåga och oförmåga.

    Det är ett stort problem att försäkringskassan inte kan hantera personer vars arbetsförmåga understiger den normala, utan att för den skull vara obefintlig. Risken att bli av med sjukpenningen leder somliga av dem som kan räknas till ”gråzonsgruppen” till att inte göra sitt bästa.

    Jag tycker att jag tillhör denna gråzonsgrupp.

  2. jonte skriver:

    Bli meddlem det här måste hjälpas
    http://www.gratisgodis.se/?r=9512

Lämna en kommentar