Två iranska döva iranska konvertiter utvisas

Karin Risberg och Anna Eriksson skrev i SDR i First Class:

    Sverige utvisar två döva iranska män som konverterat till kristen tro.
    ”De klarar sig om de håller tyst! om sin tro”!

    Akbar (Daniel) och Mahmoud (Sassan) kom till Sverige för drygt fyra år sedan. I Iran hade de arbetat för de dövas rättigheter. I samband med en demonstration där de blev slagna av polis och satta i häkte, blev även deras far dödad.
    De två första åren i Sverige levde bröderna i nästan total isolering. De fick ingen undervisning på teckenspråk, utan fick sitta på asylundervisningen tillsammans med hörande. Efter en tid kom de i kontakt med andra döva och fick en bildtelefon sponsrad av De Dövas förbund i Karlstad.
    Genom dem kom de senare i kontakt med Kristen Gemenskap och Erikshjälpen Second Hand i Filipstad där båda bröderna arbetar om dagarna.
    Igår kom beslutet från den nya tillfälliga lagen att Migrationsverkets och Utlänningsnämndens beslut skall gälla. Migrationsverket anser inte att de löper någon risk för förföljelse i Iran, varken på grund av sitt handikapp eller på grund av att de konverterat till kristen tro. Att konvertera från muslim till kristen är i Iran förenat med dödsstraff, något som svenska myndigheter inte bryr sig om.
    Man säger att de kan leva tryggt om de bara håller tyst om sin kristna tro. I olika inlagor från advokat och ombud har vi framhållit att bara man sätter sig vid ett matbord visar man direkt
    vilken tro man har. Det märks på hela livsstilen. Den kristna tron är också evangeliserande d.v.s. det man upplevt och omfattar i sin tro, vill man förmedla vidare till andra. Det hör på ett intimt sätt ihop med hela den kristna livsstilen.
    I samband med det förra beslutet om avvisning klargjorde olika handläggare på Migrationsverket att ”det är Iran som styr den svenska migrationspolitiken. Om en asylsökande inte frivilligt vill medverka till en avvisning kan inte heller Sverige med tvång avvisa.” När jag igår förhörde mig om detta faktum kvarstår svarar handläggaren på Migrationsverket, att de visserligen kan avvisa bröderna med tvång numera,men om bröderna på flygplatsen i Teheran meddelar de iranska myndigheterna att de inte vill in i Iran, sätts de omedelbart på nästa flyg tillbaka till Sverige!
    Sveriges praxis är alltså att med skattbetalarnas pengar genomföra mycket dyra avvisningar. Medföljande personal får en åktur fram och tillbaka till Iran och kanske en hotellnatt. Om nu dessa båda döva bröder inte kan göra sig förstådda med sitt svenska teckenspråk! Och om de inte hinner skriva att de inte vill in i landet. Vem tar då ansvar för att de kanske sätts i fängelse och blir dömda till döden?
    Enligt de regler som gäller för asylsökande utan familj och som inte har tungt vägande asylskäl är det en vistelse på sju år i Sverige som ger uppehållstillstånd. Sju år i väntan utan rätt att få studera, inneha praktikjobb eller arbeta. Ett liv som fullständigt bryter ner en människa både mentalt och fysiskt. Det finns flera exempel på att detta är vanligt förekommande. Människor från Eritrea och Somalia sitter i Ingenmansland år ut och år in och möglar i den svenska migrationspolitikens byråkrati. Ibland försöker Migrationsverkets handläggare svälta ut personerna genom att sänka dagbidraget, överlämna ärendet till polisen eller skicka personerna till ambassaden då och då för att få nya papper på att de inte är välkomna i sitt gamla land. Trots detta får de vänta år ut och år in.
    Det jag beskrivit rimmar dåligt med det som Migrationsminister Tobias Billström gett uttryck för i olika media nämligen att så snabbt som möjligt sätta nya asylsökande in i studier, praktik och arbete.
    Handläggare på Migrationsverket i Göteborg säger att det råder kaos på verket och högarna med ärenden växer kraftigt. De nyanlända asylsökande skall få en betydligt snabbare handläggning. Min fråga till migrationsministern är då, om inte alla dessa äldre ärenden, där man vet att det inte går att verkställa en avvisning, skulle beviljas uppehållstillstånd i de fall där den asylsökande klargjort sin identitet? Som det fungerar nu är det bara ett slöseri med allmänna medel. Dessa båda döva iranska bröder är intelligenta och mycket duktiga att arbeta på olika sätt. De kommer absolut att kunna göra rätt för sig i samhället. Jag vill också fråga om migrationsministern anser att det är i
    överensstämmelse med Sveriges syn på mänskliga rättigheter att skicka tillbaka iranska homosexuella och personer som har konverterat till kristen tro med uppmaningen att undertycka sin läggning och förneka sin tro? Sverige som så ivrigt i andra sammanhang värnar om de mänskliga rättigheterna kan ju inte med öppna ögon skicka tillbaka dessa människor till en säker död?

Jo, Jag förstår Sverige har problem samhälle som gör rasist och främlingfiend. Välfärdsystem och minimilön av kollektivavtal skapar främlingsfiend.
Invandare kommer till Sverige och söker efter jobb som vill bjuder lägre lön än vad minimilön i kollektivavtal men tyvärr fackpamp vägrar invandrare bjuer som är lägre lön än vad minimilön av kollektivavtal. Politiker är rädd för arbetskraftsinvandring som kan göra dämpa löner och skada välfärdsystem, därför Socialdemokrati politiker utvisar två döva iranier till tillbaka till sin hemland pga av välfärdsystem och minimilön i kollektivavtal gör främlingsfiend.
Om Västvärlden är Laissez Faire kapitalist fortfarande idag skulle problemfri för arbetskraftsinvandrare och invandrare så hörande och döva iranier kan kommer till Västvärlden och söker efter jobb utan något problem. Västvärlden var kapitalist länder början av 1900-talet, då många svenska flyttar till USA och söker efter jobb utan något problem även 1917 händer många ryssar flykta till Västvärlden utan något problem efter Sovjetunion Revolutionen vid 1917.

Kapitalist har mindre problem med flyktning och arbetskraftsinvandring och Socialist gör främlingfiend och rasist.

Migrationsverket bör läggas ner och invandrare kommer till Sverige och söker efter jobb och betalar själv utan bidrag av staten lika med 120 år sedan åker vi till USA och söker efter jobb utan något bidrag.

2 Responses to Två iranska döva iranska konvertiter utvisas

  1. […] 15 4) KD skyller homosexuella vara pedofiler 10 5) USA blir starkare mot höger kristna. 9 6) Två iranska döva iranska konvertiter 8 7) Vad skillnad Socialliberal och Nyliberal 7 Vad händer det efter Saddams fall?? 7 9) Varför […]

  2. Leif.lundvall skriver:

    Den ene av bröderna Daniel förföljer min dotter sedan deras vänskap tagit slut .
    Han står utanför hennes sovrumsfönster i huset där hon bor med sina 2 barn och detta har gjort henne otrygg i sin tillvaro. Hennes bil har också förstörst repor i lack och fönsterrutor runtom och sedan några veckor senare har ett däck skurits fönster. Han står också utanför hennes arbetsplats i centrala göteborg där han förföljde henne i hissen . Hon ringde också polisen som kom och tog han. Men han blev släppt utan åtgärd.
    Jag kan inte förstå att en person som kallar sig kristen kan göra detta mot sina medmänniskor
    Han har inget i Sverige att göra .

Lämna en kommentar